Turcia a început asediul orașului Afrin. Sute de mii de civili vor fi încercuiți și supuși zilnic unor ofensive armate

Embed:

Turcia a început asediul orașului sirian Afrin, aflat în prezent sub controlul miliției kurde. Dacă se va încheia cu succes, aceasta ar putea încheia operaţiunile turcilor în Siria, susţin autorităţile de la Ankara. Orașul Afrin este unul dintre ultimele enclave ale kurzilor din nordul Siriei.

Sute de mii de civili, care trăiesc acolo, vor fi încercuiți și supuși zilnic unor ofensive armate, ceea ce ar putea reprezenta un nou carnagiu în Siria, după modelul Aleppo sau Ghouta de Est. Mii de oameni au reuşit să fugă din oraș cu o zi înaintea asediului.

Potrivit militarilor turci, unele zone au fost deja luate sub control cu pierderi omenești minime. Turcia a început o operațiune împotriva minorității etnice din regiunea siriană Afrin încă în data de 20 ianuarie și amenință că va extinde atacurile.

Ofensiva are drept scop înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie, despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu