Turcia a anunţat moartea a cel puţin 100 de curzi în cea de a doua zi a operaţiunilor din nord-estul Siriei

Cel puţin 100 de membri ai miliţiilor kurde au fost ucişi în luptele cu forţele armate turce din nord-estul Siriei sau ca urmare a bombardamentele aviaţiei sau ale artileriei, relatează Reuters, citat de b1.ro.

"Operaţiunea continuă cu implicarea tuturor unităţilor noastre... 109 terorişti au fost ucişi până acum", a precizat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, joi.

Potrivit armatei turce, vizate de bombardamente au fost depozite de arme şi muniţii, amplasamente de artilerie, poziţii ale lunetiştilor, tuneluri sau baze militare.

Potrivit Reuters, aviaţia turca efectuează raiduri aeriene până la 30 de kilometri în teritoriul sirian.

De cealaltă parte, "Forţele Democrate Siriene" (SDF) - din care fac parte şi "Unitățile de Apărare a Poporului (YPG)" - au raportat cinci morţi în rândul civililor, trei lupttori SDF morţi şi zeci de răniţi, de asemenea în rândul civililor.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunţat intrarea în Siria a forţelor armate turce, scopul operaţiunii fiind crearea unei zone tampon de-a lungul graniţei cu Şiria. Pe parcursul nopţii şi al dimineţii de joi, aviaţia turca efectuând mai multe raiduri asupra unor puncte strategice (culoare de aprovizionare ale forţelor kurde) şi asupra unor clădiri din mai multe localităţi.

Lasă un comentariu