Tulburări politice la Tiraspol. Perdanţii în alegerile de duminică ies în stradă (FOTO)

Candidaţii care au pierdut alegerile parlamentare şi locale din stânga Nistrului să pregătesc să preia puterea cu ajutorul armatei. 

Cel puţin aşa informează site-ul Dnestr.tv care susţine că perdanţii s-au întrunit într-o şedinţă ieri seara şi au propus diferite soluţii la înfrângerea suferită în scrutin. 

"S-au lansat idei de a aplica un scenariu de modificare forţată a rezultatelor electorale, s-au auzit chemări la implicarea forţelor armate, s-au lansat idei de ocupare a sediului firmei "Sheriff", titrează site-ul.

Nemulţumiţii au început să picheteze sediul comisiei electorale de la Tiraspol şi i-au solicitat să verifice documente legate de alegerile de duminică. Şefa comisiei Elena Gorodeţkaia le-a respins solicitarea, motivând că ar fi ilegală. 

Dnestr.TV se întreabă dacă nu ar fi vorba de izbucnirea unui "maidan" la Tiraspol, făcându aluzie la tulburările stradale din ultimii ani de la Kiev care au rezultat în schimbarea puterii politice.

PUBLIKA.MD precizează că, potrivit relatărilor neconfirmate din regiunea transnistreană, opoziţia susţinută de gigantul financiar "Sheriff" ar fi repurtat o victorie zdrobitoare asupra forţelor politice care gravitează în jurul actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Regiunea nerecunoscută se confruntă cu o criză social-economică fără precedent în ultimele luni, după ce Rusia a diminuat susţinerea financiară acordată acestei părţi a Moldovei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu