Tudor Ulianovschi: Atragerea investițiilor japoneze reprezintă una din prioritățile diplomației economice naționale în Asia

Intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-nipone, prezentarea climatului investițional al Republicii Moldova și modalitățile de consolidare a contactelor pe filiera diplomației economice au fost discutate cu managementul Federației oamenilor de afaceri din Japonia (Keidanren), precum și în cadrul vizitei la fabrica companiei Kubota din localitatea Tsukuba, prefectura Ibaraki.

În cadrul întrevederii cu directorul executiv al Federației oamenilor de afaceri din Japonia, Katsunori Nemoto, șeful diplomației moldovene a reiterat interesul autorităților de la Chișinău în amplificarea colaborării eficiente și reciproc avantajoase cu investitorii japonezi. Ministrul Tudor Ulianovschi a comunicat interlocutorilor despre elaborarea de către autoritățile competente a proiectului de acord între două state privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

Directorul executiv al Keidanren a salutat vizita la Tokyo a demnitarului moldovean, care, în opinia lui, oferă prilej pentru analiza posibilităților concrete de extindere a relațiilor economice bilaterale.

Urmare a discuțiilor purtate a fost prezentată oferta investițională a Republicii Moldova, care include indicatorii macroeconomici, facilitățile fiscale ale rezidenților zonelor economice libere, istoriile de succes ale investitorilor din străinătate, etc. În context, s-a convenit asupra organizării în perioada imediat următoare a unui eveniment cu participarea oamenilor de afaceri din cele două țări.

Acțiunile pe filiera diplomației economice au fost continuate prin efectuarea unei vizite de documentare la uzina companiei "Kubota" din localitatea Tsukuba, prefectura Ibaraki, specializată în producerea tehnicii și utilajelor agricole. Reprezentanții companiei au realizat o prezentare a profilului complexului de producere și particularitățile tehnicii agricole asamblate.

Compania "Kubota" a fost selectată prin licitație pentru asamblarea unui număr de 106 tractoare pentru necesitățile fermierilor din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova".
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu