Tudor Ulianovschi: Apreciem mult susţinerea permanentă a Suediei pentru Republica Moldova

Republica Moldova și Suedia au semnat actele care atestă schimbul Instrumentelor de Ratificare a  acordurilor bilaterale cu privire la cooperarea pentru dezvoltare (2018-2020), precum şi privind termenele şi condiţiile generale ale cooperării pentru dezvoltare, semnate la Chişinău la 2 iulie 2018. Documentele au fost semnate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ambasadorul Regatului Suediei la Chișinău, Anna Lyberg.

Cooperarea pentru dezvoltare în baza acestor două tratate vizează contribuţia Suediei la realizarea programelor naționale legate de integrarea economică progresivă în UE, dezvoltarea unei economii de piaţă funcţionale, democraţia consolidată cu un accent pe respectarea drepturilor omului şi un stat de drept mult mai dezvoltat, protecția mediului şi schimbările climaterice. 

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat înalt asistența acordată țării noastre de Suedia în procesul de reforme, remarcând semnificaţia acestui sprijin în procesul transformărilor democratice, economice şi sociale din Republica Moldova. Ministrul Ulianovschi a salutat eforturile direcționate de partenerii suedezi spre promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea antreprenoriatului, consolidarea capacităţilor în domeniul siguranţei alimentelor și altele, accentuând că „Guvernul apreciază foarte mult susţinerea permanentă a Republica Moldova de către Suedia”.

Ambasadorul Anna Lyberg a exprimat convingerea că relațiile moldo-suedeze vor continua să se dezvolte, valorificând oportunitățile de cooperare în domenii de interes reciproc. De asemenea a fost exprimată susţinerea Guvernului Suediei pentru parcursul european al Republica Moldova şi pentru implementarea reformelor.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu