Tudor Deliu: Moldova este condusă în prezent de Dmitrii Kozak împreună cu Igor Dodon

Embed:
Republica Moldova este condusă în prezent de Dmitrii Kozak împreună cu aliatul său de încredere, preşedintele, Igor Dodon, susţine fostul deputat liberal - democrat, Tudor Deliu, care s-a arătat îngrijorat de rolul Rusiei în treburile interne ale ţării. Într-un interviu pentru un post de radio, Tudor Deliu a fost întrebat cine conduce Republica Moldova în urma transferului paşnic al puterii din partea Partidului Democrat.

"O conduce, în primul rând, domnul Dodon și niște emisari străini care au îndesit-o cu vizitele în Republica Moldova. Același Kozak, care nu ne-a pășit pragul casei atâta timp, văd că în ultimele trei săptămâni de trei ori a fost la Chișinău și vedem care sunt consecințele venirii dumnealui la Chișinău", a spus fostul deputat liberal-democrat , Tudor Deliu.

Fostul parlamentar mai crede că rolul Federaţiei Ruse în formarea alianţei "ACUM" - PSRM şi a noului Guvern este un motiv de îngrijorare. În opinia lui Deliu, Rusia niciodată nu se implică fără să ceară ceva în schimb. O primă dovadă în acest sens ar fi votul liderului PPDA, Andrei Năstase, prin care a ajutat Rusia să revină în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

"Rușii niciodată nu pot să ofere nimic pentru a nu câștiga. Ceea ce s-a întâmplat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Pentru mine asta este o palmă foarte puternică dată pentru Republica Moldova", a spus fostul deputat liberal-democrat , Tudor Deliu. 

Reamintim că în seara zilei de 7 iunie, când expira termenul legal de formare a unei majorități parlamentare și a unui guvern, vicepremierul Dmitrii Kozak îi suna în permanență pe socialiști, iar comunicarea cu aceştia era pe un ton ridicat. Despre asta a menţionat jurnalista de la TV8, Natalia Morari, făcând trimitere la surse din PSRM. În consecinţă, în data de 8 iunie, Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase au format alianța dorită de Kozak, iar ulterior au început să pună în aplicare condițiile impuse de ruşi, prin intermediarul Dodon. S-a întâmplat după ce democratul Vlad Plahotniuc le-a respins.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu