Tsunami în Indonezia: Numărul morţilor a crescut la 429, iar al răniţilor la peste 1.400

Embed:

La trei zile după ce Indonezia a fost lovită de tsunami, salvatorii continuă să găsească numeroase corpuri neînsufleţite printre ruine. Autorităţile au declarat că numărul morţilor a crescut la 429, iar al celor răniţi la peste 1.400.

Deşi cifrele sunt deja uriaşe, forţele de ordine au pronosticuri şi mai sumbre întrucât numeroase persoane sunt în continuare date dispărute.

Stihia a afectat cel mai mult provincia Banten de pe insula Java. Spitalele din zonă au devenit neîncăpătoare, iar medicii abia de reuşesc să consulte pe sutele de persoane care necesită tratament. Printre cei care au scăpat ca prin minune după tsunamiul devastator este un tânăr care era cazat la un hotel din Banten.

Bărbatul spune că era afară, iar ultimul lucru pe care îl ţine minte este valul uriaş care se îndrepta spre el. Apa l-a aruncat la o sută de metri distanţă de hotel, iar la spital a fost transportat în stare de inconştienţă.

În pofida tragediei care s-a abătut asupra ţării, în majoritatea bisericilor au fost oficiate slujbe în ajun de Crăciun.

Oamenii spun că atmosfera de sărbătoare a fost umbrită de această calamitate şi că toate gândurile şi rugăciunile sunt îndreptate către cei care au avut de suferit.

Valul uriaş de apă din Indonezia s-a format în urma erupţiei vulcanului Krakatoa, care a creat o coloană de cenuşă de până la 500 de metri înălţime.

Pe aceeaşi temă