ŢSKA Moscova pe primul loc în clasamentul Euroligii de Baschet. ”Militarii” au învins Barcelona cu 92-76

Embed:

În Euroliga de baschet s-au jucat ultimele partide ale etapei a 12-a. ŢSKA Moscova şi-a consolidat primul loc după ce a obţinut a 11-a victorie. ”Militarii” au dispus pe teren propriu de Barcelona cu 92-76.

Gazdele au început mai bine şi au ajuns până la 14 puncte avans în primul sfert al partidei. Gruparea spaniolă a reuşit însă un ”come-back” spectaculos și aproape că a anulat handicapul până la pauza mare, la care s-a intrat cu 44-42 pentru gazde.

În sfertul trei, oaspeţii au reuşit chiar să preia conducerea graţie aruncării de trei puncte a lui Koponen, dar ȚSKA s-a dus la 6 puncte distanță. În ultima repriză, moscoviții au dominat copios pe fundalul ratărilor baschetbaliștilor catalani şi s-au impus în final cu 92-76.

Cory Higgins de la ȚSKA a reuşit 23 de puncte, în timp ce de la oaspeți cel mai prolific a fost Victor Claver, cu 17.

Într-un alt meci, Panathinaikos Atena a reuşit a treia victorie consecutivă pe teren propriu. Formaţia elenă a câștigat destul de clar meciul principial cu Fenerbahce Istanbul, finalista sezonului trecut, scor 81-70.

Cu 16 puncte, 11 pase decisive şi opt recuperări, Nick Calathes de la Panathinaikos a fost MVP-ul partidei.

După 12 runde disputate, ȚSKA conduce clasamentul cu 11 victorii, urmată la 3 victorii distanță de nu mai puțin de 4 echipe: Real Madrid, Olimpiacos Pireu, Fenerbahce şi Baskonia din Victoria-Gasteiz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu