Trupele NATO pot intra LIBER pe teritoriul Ucrainei

Embed:

Ucraina va organiza manevre militare comune cu NATO. În acest sens, Rada Supremă de la Kiev a permis accesul în ţară a trupelor Alianţei Nord-Atlanice şi ale Uniunii Europene.

"Proiectul de lege prevede accesul trupelor altor state pentru participarea la opt exerciţii militare multinaţionale. Soldaţii noştri şi din statele membre NATO şi UE vor lua parte la aceste manevre", a declarat Mihailo Koval, ministrul Apărării din Ucraina.

Forţele militare occidentale vor participa la aplicaţiile care se vor desfăşura din mai şi până în noiembrie, pe teritoriul ucrainean, inclusiv în apele Mării Negre. În total, 2 500 de ostaşi din 18 ţări, inclusiv din Ucraina vor fi mobilizaţi în cadrul exerciţiilor.

De-asemenea, Rada Supremă de la Kiev a votat dezarmarea grupărilor paramilitare care au participat la Euromaidan şi care controlează în continuare centrul capitalei ucrainene. Decizia vine în urma unui atac provocat în această noapte de un membru al mişcării extremiste "Sectorul de dreapta". Trei persoane au fost rănite, în urma unui schimb de focuri.

Până acum, reacţia NATO la situaţia din Ucraina a fost limitată şi s-a redurs doar la acţiuni diplomatice. Totuşi, NATO a trimis avioane de recunoaştere deasupra României şi Poloniei pentru a monitoriza evoluţiile din Ucraina. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu