Trump vrea o paradă care să etaleze puterea militară americană şi rolul de comandant suprem

Preşedintele Donald Trump doreşte să se organizeze o defilare militară care să etaleze puterea militară americană şi care să-i sublinieze astfel rolul de comandant suprem, a anunţat Casa Albă, relatează AFP, citată de News.ro.

"Preşedintele Trump este complet solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii să poată să-şi exprime recunoştinţa", a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Washington Post (WP). Pentagonul a confirmat, la rândul său, că este "pe cale să rezolve anumite aspecte".

Miliardarul flirta deja cu ideea unei parade militare la Washington înainte să fie ales şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea militară franceză din 14 iulie, pe care a catalogat-o "formidabilă", după ce a fost primit cu mare pompă de preşedintele Emmanuel Macron la Paris.

Donald Trump a evocat atunci ideea organizării uneia la Washington, pe 4 iulie, Ziua Naţională americană.

Însă această decizie provoacă critici violente în rândul unora, care i-au comparat atitudinea cu a unui conducător al unui regim autocratic.

Preşedintele american şi-a atras deja furia opoziţiei la începutul săptămânii, când i-a acuzat pe aleşi democraţi care nu l-au aplaudat în timpul discursului despre Starea Uniunii că s-au făcut vinovaţi de "trădare".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu