Trump va candida din nou pentru președinția SUA în 2020

Donald Trump va candida din nou pentru președinția SUA în 2020. Președintele Statelor Unite Donald Trump va candinda din nou pentru a ocupa postul de președinte al SUA și l-a numit pe fostul consilier digital Brad Parscale drept managerul său de campanie pentru viitoarea sa candidatură.

Trump a făcut anunțul candidaturii pentru un nou mandat la Casa Albă mai devreme decât toți ceilalți președinți americani.

Luni seara, Trump a făcut declarații cu privire la atacul armat din Florida

Într-o declarație făcută luni seara, președintele Donald Trump a afirmat că el ar fi intrat în liceul din Florida în care a avut loc atacul din urmă cu două săptămâni, chiar dacă nu ar fi fost înarmat. El s-a declarat ”dezgustat” de comportamentul paznicului de la școală, scrie BBC News.

„Aș fi intrat acolo chiar dacă nu aș fi avut o armă”, a declarat Trump, luni, în timpul unui discurs ținut în fața guvernatorilor de stat la Casa Albă. Prședintele a mai spus că a fost „sincer, dezgustat” că ofițerul nu a intrat să confrunte suspectul care a deschis focul în liceul din Florida, pe 14 februarie.

Biroul Șerifului din Broward County investighează, de asemenea, de ce trei dintre polițiștii săi, care au ajuns la locul atacului, au rămas afară în timp ce în interior se trăgea.

Trump i-a criticat și pe acei ofițeri, spunând că „nu au fost tocmai câștigători ai medaliei de onoare” – o referire la decorația pe care o primesc militari pentru servicii.

Ofițerul numit ”laș” de către președinte și-a apărat comportamentul din timpul atacului de la liceul Marjory Stoneman Douglas. Scot Peterson, care s-a aflat în afara școlii în timp ce Cruz a deschis focul, spune că nu a intrat în clădire deoarece credea că focurile se aud de afară.

Avocatul său, Joseph DiRuzzo, a spus că clientul său a respectat ceea ce a fost instruit să facă, punându-se la loc de adăpost și acoperind zona de ieșire din campus. El adaugă că este „evident neadevărat” că Peterson a fost un laș în acea zi.

Peterson, un ofițer în rezervă, care fusese însărcinat să păzească liceul, a demisionat săptămâna trecută după ce șeful său, șeriful din Broward County, Scott Israel, l-a suspendat fără plată.

Peterson a spus că inițial „a primit un apel de petarde”. Doar când s-a apropiat de locul din care se auzeau zgomotele a înțeles că erau împușcături. În astfel de situații, Biroul Șerifului din Broward County îl instruise să caute adăpost, și să evalueze situația în cazul unui foc de armă în aer liber. A sunat apoi la biroul șerifului și a anunțat că a auzit împușcături, provocând o alertă Cod Roșu.

Când a sosit poliția, el le-a spus că el crede că atacatorul este afară, bazându-se pe o transmisie radio care indica existența unei victime împușcate în zona terenului de fotbal.

Avocatul său a spus într-o declarație: „Să nu se înțeleagă greșit. Domnul Peterson își dorește ca el să fi împiedicat moartea prematură a celor 17 victime în acea. Cu toate acestea, afirmațiile potrivit cărora ar fi fost un laș și că acțiunile sale, în aceste circumstanțe, nu au respectat standardele ofițerilor de poliție sunt neadevărate”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu