Trump se declară "mândru de armata americană" şi le mulţumeşte aliaţilor pentru "misiunea îndeplinită" în Siria

Preşedintele american Donald Trump a salutat sâmbătă o "lovitură perfect executată" şi a mulţumit aliaţilor francez şi britanic pentru "misiunea îndeplinită" în Siria, transmit agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres. Este prima reacție a liderului american după atacul ordonat asupra Siriei noaptea trecută, scrie Digi24.ro.

"O lovitură perfect executată noaptea trecută. Le mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea lor şi puterea Armatei lor excelente. Nu ar fi putut fi un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită!", a scris preşedintele Trump pe Twitter, citat de Agerpres.

"Sunt atât de mândru de minunata noastră armată care va fi în curând", datorită "miliardelor de dolari" suplimentare deblocate sub administraţia sa, "cea mai bună pe care ţara noastră a avut-o vreodată", a adăugat Trump într-un al doilea tweet.

Loviturile occidentale au vizat trei situri legate de programul de armament chimic al regimului lui Bashar al-Assad, în apropiere de Damasc şi în centrul Siriei, au indicat Washington, Paris şi Londra.

Loviturile au fost o ripostă ţintită după atacul chimic presupus din 7 aprilie de la Douma, de lângă Damasc, şi atribuit de occidentali regimului sirian.

În 2003, preşedintele american de atunci, George W. Bush, anunţa sfârşitul principalelor operaţiuni de luptă în Irak de pe un portavion american care revenea din Golf, cu banner-ul "Misiune îndeplinită" în spatele său, o declaraţie ce s-a dovedit curând prematură, observă AFP.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu