Trump, despre un potenţial război între Coreea de Nord şi Japonia: "Noroc şi să vă distraţi"

Donald Trump a vorbit, sâmbătă, în faţa a milioane de oameni despre potenţialele ostilităţi dintre Coreea de Nord şi Japonia. Candidatul republican la preşedinţia Statetor Unite a declarat că dacă va izbucni un conflict între cele două ţări, va fi un lucru teribil, însă asta este. "Noroc şi să vă distraţi", a urat el Coreei de Nord.

Trump s-a plâns de faptul că SUA a trimis peste 28.000 de soldaţi la graniţa dintre Coreea de Nord şi de Sud doar pentru a opri "un maniac", referindu-se la liderul comunist, Kim Jong-un, relatează The Guardian.

Totodată, acesta a precizat că SUA nu are niciun beneficiu pentru desfăşurarea de trupe în lume: "Nu putem fi poliţiştii lumii", a precizat Trump.

"Ce primim în schimb? Este timpul ca ceilalţi să nu ne mai considere proşti". Dacă va fi ales preşedinte, va "pune aceste ţări să plătească pentru toţi aceşti ani în care le-a susţinut”.

Trupele americane au fost desfăşurate în Coreea de Sud pentru a veni în sprijinul Naţiunilor Unite, care a impus armistiţiul ce a pus capăt războiului coreean, în 1953.

Coreea de Nord a anunţat de nenumărate ori că va ataca Sudul. Recent, a scufundat o navă şi a bombardat teritoriul sud-coreean.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu