TRUMP CERE PEDEPSE CAPITALE. Liderul SUA cere condamnarea la moarte a criminalilor

Embed:

Donald Trump cere pedepse capitale pentru cei care comit crime. Discursul categoric al liderului de la Casa Albă vine după atacurile produse weekendul trecut în Texas şi Ohio, în urma cărora au murit 29 de oameni.

Preşedintele a numit cele două acţiuni violente drept terorism domestic" şi a cerut Biroului Federal de Investigaţii să identifice şi să împiedice producerea unor acte similare. 

"Însărcinez Departamentul de Justiţie să propună un act normativ potrivit căruia cei care comit crime motivate de ură şi masacre să fie condamnaţi la moarte, iar pedeapsa să fie aplicată rapid, categoric şi fără să mai fie amânată ani la rând", a spus Donald Trump, preşedintele Statelor Unite. 

Trump susţine că internetul reprezintă o cauză a radicalizării, iar spiritul violent este dezvoltat de jocurile video. Făcând referire la manifestul plin de ură al celui care a comis atacul din El Paso, Texas, liderul american a spus că Statele Unite trebuie să condamne rasismul, bigotismul şi atitudinile în sensul supremaţiei albilor.

De altfel, şeful de la Casa Albă a fost acuzat de rasism de mai multe ori.  Unul dintre scandaluri care l-au vizat a izbucnit după ce oficialul  a sugerat unor deputate de culoare să se întoarcă în ţările lor de origine, deşi trei dintre cele patru la care se adresase provin din America, insistând pe ideea că politicienele urăsc Statele Unite cu pasiune. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu