Trump avertizează Iranul: Nu mai poate exista un nou masacru asupra manifestanților pașnici

Președintele american, Donald Trump, a avertizat regimul iranian că nu va mai putea comite un alt masacru asupra manifestanților pașnici, referindu-se la mișcarea de contestare ce a avut loc în această țară în noiembrie anul trecut și care a fost înăbușită de autorități, scrie hotnews.ro.

"Guvernul din Iran trebuie să permită grupurilor pentru apărarea drepturilor omului să monitorizeze și să transmită informații de la fața locului cu privire la protestele în desfășurare ale poporului iranian. Nu mai poate exista un alt masacru asupra manifestanților pașnici, și nici o întrerupere a internetului. Lumea se uită", a scris Donald Trump într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.
 
Trump a postat apoi același mesaj și în limba persană.
 
Sute de studenți iranieni s-au adunat sâmbătă seară în fața Universității Amirkabir din Teheran, răspunzând unui apel pentru comemorarea celor 176 de victime (majoritatea iranieni și canadieni, dar și cu dublă cetățenie) ale avionului ucrainean ce a fost doborât miercuri de o rachetă trasă de armata iraniană.

În timpul manifestației, studenții au cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, ei scandând inclusiv "Moarte dictatorului".
 
loading...

Lasă un comentariu