Trump amenință că va lua măsuri contra țărilor NATO care nu-și respectă obligațiile

Donald Trump amenință că va lua măsuri contra țărilor NATO care nu-și respectă obligațiile. Președintele SUA a dat ca exemplu Germania, drept una din țările care nu face suficiente eforturi, informează Reuters, potrivit Agerpres

Trump a făcut aceste declarații la ședința cabinetului american, la care a luat parte și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta din urmă a elogiat activitatea lui Trump în sprijinul alianţei nord-atlantice:

"Rolul dumneavoastră conducător în privinţa cheltuielilor pentru apărare a contribuit într-adevăr la o schimbare". Stoltenberg a arătat că în prezent toţi aliaţii îşi sporesc cheltuielile militare şi niciunul nu a mai redus bugetele alocate acestui sector.

Administraţia Donald Trump insistă ca toate ţările NATO să aloce 2% din PIB pentru bugetele apărării. În afară de SUA, din cele 28 de state NATO, 15 au elaborat stretgii în acest sens.

Președintele american a lăudat șapte țări, printre care și România, pentru faptul că au îndeplinit acest obiectiv sau o vor face în cursul acestui an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu