Trucuri utile pe care le poți învăța în doar câteva minute

Cu siguranță te-ai gândit cel puțin o dată cât de mult timp și bani cheltui pe lucrurile care ar putea fi făcute mult mai simplu și mai ieftin, iar unele dintre lucrurile descoperite de oameni ca și tine te vor ajuta să simplifici totul și să-ți crești eficiența, scrie feminis.ro.

1. Cum să eviți trimiterea unui e-mail către persoana greșită

Toată lumea s-a lovit de situația nepăcută în care un mail a ajuns, din greșeală, la persoana nepotrivită, dar pentru a evita pe viitor acest lucru scrie întâi mesajul și abia la sfârșit completează destinatarul.

2. Cum să nu uiți să-ți iei pastilele

Acest truc este extrem de folositor celor care urmează un tratament medicamentos cu prescripție, dar uită să-și ia pastilele la timp. Dacă trebuie să iei pastila de două ori pe zi, atunci poți doar să întorci cutia de fiecare dată când iei o pastilă, astfel încât dimineața să fie cu fața în sus și seara cu fața în jos. Dacă trebuie să iei trei pe zi, poți muta pur și simplu cutia în locuri diferite ale casei, cum ar fi dimineata pe noptiera, la prânz lângă aragaz și seara pe masa din sufragerie. 

3. Cum să vezi fără ochelari

Dacă ai miopie, atunci cunoști senzația dificilă din momentul în care vrei să vezi ceva la distanță, dar nu-ți găsești ochelarii. Stai calmă și mimează o gaură cu degetele de la mâini. Desigur aceasta este doar o solutie temporară, care te va ajuta să-ți focalizezi mai bine privirea, dar măcar vei putea vedea numărul mașinii sau un peisaj frumos și orice altceva ai dori în momentul respectiv. 

4. Cum să testezi bateriile

Dacă ai prin casă baterii care nu mai știi de când sunt și vrei să vezi dacă mai sunt bune, ține-le drepte în mână, deasupra mesei, la mică distanță și dă-le drumul. Această metodă funcționează pentru bateriile AA sau AAA și dacă pică în picioare o mai poți folosi, dar dacă se răstoarnă, înseamnă că este complet folosită.

5. Cum să scapi de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini

Oricine gătește știe cum îți miros mâinile dupe ce cureți și tai ceapă sau usturoi. Ar fi neplăcut să te duci la culcare alături de cel drag cu acest miros în pat, așa că spală-te bine pe mâini cu apă caldă și săpun, apoi ține-le puțin în apă rece și la sfârșit freacă-ți degetele de ceva metalic, cum ar fi o lingură.

6. Cum să nu plângi în public

Dacă nu te poți uita la un film fără să plângi sau să ai o conversație emoțională fără istericale, atunci împinge cu limba de cerul gurii și vei fi surprinsă cât de bine îți poți stăpâni emoțiile și cum lacrimile nu mai curg șiroaie pe obraz.

7. Cum să-ți ceri scuze corect

Nu toată lumea își poate cere scuze sincere și, câteodată, acest lucru duce la escaladarea conflictului. Pentru a părea mai sinceră, încearcă să nu te mai scuzi pe tine, adică să nu mai folosești cuvântul „dar”, pentru că așa sună ca și când ai încerca să dai bina pe altcineva de fapt.

8. Cum să suni rapid la 112 într-o situație de urgență

Chiar dacă ai impresia că nu va trebui să suni niciodată la acest număr, este mai bine să ai această opțiune la îndemână. Trece-ți numărul la favorite și fă o scurtătură către el, pune-l pe apelare rapidă sau setează-ți o parolă specială care să sune direct acolo.

9. Cum să retragi trimiterea unui e-mail pe Gmail

Dacă ai trimis din greșeală un e-mail către altcineva sau ai apăsat pe expediere fără să fi terminat de scris tot trebuie să știi e că Gmail are opțiunea de „undo send” în setări, dar o poți accesa la cel mult 30 de secunde după trimitere.

10. Cum să cumperi bilete de avion mai ieftine

Dacă ți-ai luat cel puțin o dată un bilet de avion știi că prețurile variază foarte mult, în funcție de mai mulți factori. Încearcă să ștergi istoricul de căutări de fiecare dată când verifici prețurile, deoarece deși companiile aeriene neagă acest lucru, mulți oameni au observat cum prețurile sunt mai mari după ce vizitezi cel puțin o dată site-ul unei companii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu