Trucuri surprinzatoare pentru dinti mai albi si un zambet de milioane

Cine nu o invidiază pe Julia Roberts și al ei zâmbet de milioane? Dacă vrei să iei notă 10 la următorul control stomatologic, iată câteva sfaturi de la specialistii Ivillage.com

1. Bea o gură de ceai verde după fiecare masă

Bacteriile din gură formează placa. La rândul său, placa produce acizi care strică dinții. Pentru a reducere placa, bea ceai verde după fiecare masă. Potrivit unor studii realizate la Universitatea din Rochester, substanțele din ceaiul verde împiedică bacteriile să se lipească de dinți.

2. Spală-te pe dinți cu căpșune

Ți-ai dori să ai dințîi mai albi? Amestecă o căpsună mare și coaptă cu bicarbonat și fă o pastă groasă. Apoi freacă-te cu această pastă pe dinți timp de trei minute. La final, clătește bine gura. “Căpșunele conțin acid malic, un agent de înălbire natural, care este și mai puternic dacă este combinat cu un abraziv moale, cum este bicarbonatul de sodium”, spune Mark Breiner, medic dentist, autorul cărți “Whole-Body Dentistry”.

3. Gustări sănătoase

O jumătate de ceașcă de alune și un sfert de ceașcă de merișoare zilnic te vor ajuta să-ți reduci cu până la 30% riscul de a avea probleme cu dinții și cu gingiile. Alunele conțin acid oleic, care reduce inflamațiile, iar merișorul împiedică lipirea bacteriilor pe dinți și formarea plăcii.

4. Miere nepasteurizată

Adaugă o lingură de miere în ceai, pe pâinea prăjită sau în cereale. Vei opri formarea plăcii pentru 24 de ore. În plus, mierea ajută la menținerea sănătății gingiilor. Mirea trebuie să fie nepasteurizată, susțin cercetătorii de la Universitatea din Illinois, întrucât enzimele conținute au un puternic efect antibacterian, scrie csid.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu