Trucuri naturale pentru a scăpa repede de insecte și dăunători

Insectele și dăunătorii pot apărea în locurile din casă în care te aștepți cel mai puțin, iar pentru a-i extermina, în general, se folosesc produse din comerț care, de multe ori, nu ajută foarte mult.

Însă, există ”trucuri” naturale care ajută la dispariția acestora.

Lemn de cedru - Cedrul ține moliile departe. Așadar, dacă ții cedru în dulap sau șifonier hainele tale vor fi în siguranță.

Coajă de citrice - Poți folosi cojile de citrice pentru a alunga păianjenii. Spre exemplu, ai putea freca cu o coajă ramele ferestrelor, rafturile bibliotecii etc.

Ulei de eucalipt și lămâie - Când este vorba de alungarea țânțarilor, uleiul de eucalipt și lămâie face minuni. În plus, previne și înțepăturile insectelor.

Usturoi - Când mănânci usturoi nu doar că îi oferi corpului o mulțime de beneficii ci îl și protejezi împotriva țânțarilor. Aceste insecte nu suportă mirosul usturoiului așa că te vor lăsa în pace.

Oțet din vin alb - Dacă ai o problemă cu furnicile atunci oțetul din vin alb este soluția. Ia o sticlă cu pulverizator și umple-o cu oțet. Apoi, pulverizează în zona în care ele apar.

Plante aromatice - Dacă vrei să ții gândacii departe de casa ta plantează câteva plante cu miros puternic în fața și în spatele casei tale. Poți folosi usturoi, mentă, busuioc, lămâiță, dafin sau lemongrass.

Fă curat în casă - O modalitate excelentă de a ține insectele în afara casei este să o ții curată. Folosește apă cu săpun pentru a spăla regulat toate suprafețele din locuință.

Scorțișoara - Gândacii nu trec niciodată peste o linie de scorțișoară.

Pudra de bebeluși - Este mai eficace decât repelentul. Tot ce ai de făcut este să împrăștii pudră în locurile în care își fac de cap insectele. Vei fi uimit de cât de repede vei scăpa de ele.

Creta - Dacă ai probleme cu furnicile încearcă să scapi de ele cu ajutorul cretei. Trage linii de jur împrejurul casei și insectele nu îți vor mai da bătăi de cap.

Felii de castravete - Taie un castravete și lasă-l în bucătărie. De vreme ce furnicilor nu le place castravetele nu vor mai rămâne nici în încăperea respectivă.

Haine uscate - Atunci ești implicat în orice activități în aer liber fie că e vorba despre camping, drumeții, cățărări ai grijă să ai hainele uscate și astfel insectele te vor lăsa în pace.

Ceapa - Taie o ceapă și pune-o într-un castron cu apă și gândacii te vor ocoli. Poți folosi ceapă și pentru a-ți proteja plantele din grădină.

Bicarbonat de sodiu și zahăr - Gândacii de bucătărie adoră zahărul. Așa că amestecă în părți egale zahăr și bicarbonat de sodiu și pune amestecă în locurile în care își fac veacul gândacii. Compoziția nu poate fi digerată de ei așa că în curând vei scapa de această problemă.

Extract de vanilie - Poți obține un repelant care să nu aibă un miros urât. Amestecă extract de vanilie, apă, extract de mentă și levănțică. În afara unui miros plăcut, amestecul ține și insectele departe de tine.

Haine de culori deschise - Ar trebui să te îmbraci în haine deschise la culoare de vreme ce țânțarii preferă culorile închise. În acest fel, vei fi și mai protejat împotriva înțepăturilor.

Relaxează-te - Când ești stresat și transpiri eliberezi hormoni și feromoni care atrag insectele. Așa că ar trebui să fii calm dacă vrei să nu fii atacat de țânțari.

Ulei de soia - Uleiul de soia poate fi utilizat și ca protecție împotriva țânțarilor. Potrivit unui studiu, repelantul pe bază de ulei de sodiu a ținut țânțarii la distanță timp de 94.6 minute.

Lămâița - Multe dintre produsele de îndepărtat insectele conțin lămâiță. Așa că plantează lămâița în apropierea casei, aplică ulei de lămâiță pe piele sau folosește lumânărele parfumate pe baza de lămâița și nu vei mai fi deranjat de insecte.

Folosește soluții fără miros pentru a curăța toaleta - Gândacilor le plac florile și fructele așa că dacă folosești soluții pe bază de, să spunem, căpșuni, toaleta ta va atrage o mulțime de insecte. Așa că utilizează soluții fără miros.

 Scapă de apa stătută - Țânțarilor le place să locuiască lângă apă, așa că dacă în casă ai vase pline cu apă stătută, golește-le. În plus, ai grijă ca iarba din gazon să fie tunsă, scrie b1.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu