Trucuri naturale care te pot ajuta. Cum scapi de sughiț

Sughițul este o contracție involuntară și repetată a mușchiului diafragmă. Când persistă devine jenant, mai ales dacă te aflii în public. Din fericire există o mulțime de trucuri care te pot ajuta. Iată cum scapi de sughiț.

Cu o pungă de hârtie. Aplică ermetic o pungă de hârtie în jurul gurii și al nasului. Respiră rapid de 15 ori și apoi dă punga la o parte și și inspiră o dată profund, numărând până la 10, apoi expiră aerul ținut în plămâni și vei scăpa de sughiț. Dacă nu a avut efect, repetă operația de 2-3 ori.
 
Cu un pahar cu apă și gheață. Umple un pahar cu cuburi de gheață și apă. Bea cu înghițituri mici.
 
Pune-ți degetele în urechi. Cu ambele degete acoperă-ți urechile timp de 20 de secunde.
 
Cu o linguriță de zahăr. Ia o linguriță de zahăr. Este un truc de la bunica care are mai multe variante. Una dintre ele constă în lăsarea zahărului să se topească încet în gură, după ce înainte l-ai amestecat cu câteva picături de oțet de vin.
 
Masează prin presopunctură. Presopunctura dă și ea rezultate bune. Masează punctul situat între cele două tendoane ale antebrațului situat la 3 degetete față de încheietura mânii. Masează timp de câteva minute.
 
Prin concentrare. Stai într-o cameră întunecată și încearcă să te concentrezi. De exemplu, încearcă să îți amintești ce ai mâncat în aceeași zi a săptămânii trecute, sau să redai conversația avută cu prietenii tăi. Acest truc care implică concentrarea te poate ajuta să nu mai sughiți.
 
Trage de limbă. Poate părea comic sau stupid, dar multe persoane afirmă că dă rezultate. Trebuie doar să încerci să scoți limba cu ajutorul degetelor.
 
Cu mentă și lemn dulce. Prepară o infuzie cu câteva frunze de mentă și lemn dulce. Adaugă o linguriță de miere și bea cu înghițituri mici. Sughițul va dispărea încet.
 
Inspiră aromă de alcool alb pur. Îmbibă o batistă în alcool pur și trage aerul în pipept.
 
Înghite o linguriță de oțet, de suc de lămâie sau mănâncă un castravete murat (sau orice acritură).
 
Presează zona dintre nas și buza superioară timp de 30 de secunde, scrie libertatea.ro
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu