TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE! Află cum să toci ceapa fără să lăcrimezi și cum să elimini mirosul de usturoi

Cele mai dese legume care sunt puse aproape în orice mâncare sunt ceapa și usturoiul. Sunt ingrediente care dau un gust deosebit mâncării dar și mai dau și mari bătăi de cap gospodinelor. Multe lacrimi au mai vărsat bucătăresele din cauza cepei, iar mirosul de usturoi a fost cu greu îndepărtat de pe degete după ce a fost curățit.

Usturoiul se curăță mai bine dacă înainte de aceasta pisați ușor cu mâna căpățâna, apoi cu cuțitul fiecare cățel. 

La fel, putem scoate coaja fără a ne murdări degetele cu ajutorul unui borcan sau oricarui recipient care se închide. Punem căpățâna în interior și o scuturăm până se desprinde coaja. Apoi, cățeii curăţaţi se bagă într-o pungă și se dau la frigider, iar pentru a-i păstra mai mult timp, puneţi-i într-un vas închis şi acoperiţi-i cu ulei!

Fundul de bucătărie din silicon vă poate fi şi el de ajutor. Înfășuraţi-l în jurul cățelului și doar făcând două mișcări înainte și înapoi, coaja va fi înlăturată, scrie prime.md.

Dacă nu aveţi la îndemână un tocător pentru usturoi, îl puteţi mărunți doar cu un cuțit lat. Este o tehnică japoneză foarte eficientă. Tăiaţi bulbul în trei părţi, apoi striviţi fiecare bucată, lovind puternic cu partea dorsală a cuțitului.

Această procedură poate fi făcută și cu mai multe bucăți o dată, iar la final iese o pastă de usturoi chiar mai bună decât cea obţinută cu ajutorul tocătorului.

Ceapa se va curăța mai ușor dacă mai întâi înlăturaţi  ambele capete. Apoi, după ce o tăiați în jumătate, coaja se scoate ușor fără ajutorul cuțitului. 

Guma de mestecat ne poate salva de lacrimi, iar dacă vom spăla ceapa decojită în apă rece sau vom adăuga în apă două linguri de oțet, aceasta nu ne va mai face să plângem.

O lumânare aprinsă pe masa unde tocați ceapa va alunga departe lacrimile şi tot acelaşi efect va fi dacă o vom tăia lângă aragazul aprins sau aproape de hotă.

O altă metodă care să vă scape de lacrimi e să tăiaţi ceapa într-o farfurie cu apă sau puteţi pune leguma în congelator pentru 10-15 minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu