Trotuarele din capitală, ca după război. Oamenii sunt revoltați şi acuză responsabilii de neglijenţă

Embed:

Trotuarele din capitală arată ca după război. Deşi, în ultimii ani, au fost reabilitate mai multe drumuri, porţiunile de pe marginea carosabilului au fost cârpite. Unele, sunt reparate de ochii lumii, iar altele au fost deteriorate de gardurile unor șantiere de construcții.

Printre cei mai afectaţi de gropile de pe trotuare sunt locatarii blocurilor de pe strada Dimo din sectorul Râșcani al capitalei. Ca să le ocolească, oamenii sunt nevoiți să iasă pe carosabil:

"Am copil mic și îmi este greu să merg. Pe trotuar este imposibil de mers.  Mergem pe stradă cu speranța că nu se va întâmpla nici o tragedie".

"Primăria vede cum stau lucrurile și lumea s-a mai plâns dar nu ia nimeni măsuri".

Iar în plin centrul Capitalei, muncitorii au reparat trotuarul în grabă, în ajunul sărbătorilor naţionale. Oamenii sunt revoltați de această neglijență.

"Pornografie. Totuși, aici e Piața Marii Adunări Naționale. Se putea să fie depus mai mult suflet în muncă. Puteau cel puțin să pună același model de pavaj, dar au pus ce au vrut ei".

Pe unele străzi, trotuarele sunt îngrădite până aproape de carosabil. Pe strada Tighina, de exemplu, trecători se îmbulzesc lângă drum:

"Mergi pe drum unde circulă mașinile. Dacă suntem loviți?  Sunt garduri care acoperă și ferestrele locuințelor. Cum este posibil așa ceva? În loc să repare drumurile, construiesc".

Autorităţile recunosc faptul că trotuarele se află într-o stare dezastruoasă, însă promit că se vor apuca de lucru abia din 2015.

"Câte ceva s-a făcut, dar foarte modest. Începând cu anul viitor se va trece la 30 % în cartiere, restul pe teritoriul rutier, iar mai târziu să trecem 50 la 50%", a explicat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

În Capitală sunt aproximativ 500 de terase amplasate pe trotuare. Lungimea totală a trotuarelor este de aproximativ 400 de kilometri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu