TROTINETA ELECTRICĂ, NOU TRANSPORT URBAN. Primăria din Timişoara a achiziţionat 25 de trotinete

Embed:

Oraşul Timişoara din România oferă un nou tip de transport urban: o reţea de... trotinete electrice. 25 de astfel de vehicule pot fi închiriate şi folosite oriunde în oraş.

Sistemul a fost gândit special pentru studenţi, astfel că primele 3 staţii au fost amplasate în apropierea campusurilor universitare din oraş. 

Sistemul de utilizare nu e deloc complicat: cei care vor să folosească o trotinetă trebuie să-şi instaleze pe telefon o aplicaţie specială.

"Vrei să deblochezi trotineta MP0014. Apăs da. În acest moment staţia s-a deschis. Trebuie să o scoatem de la încărcat şi mai apoi din staţie."

Trotinetele au o autonomie de 30 de minute şi pot fi folosite gratuit. Cei mai entuziasmaţi de noul tip de transport sunt tinerii.

"Foarte interesant. O idee foarte bună, pentru studenţi, cel puţin."

"O idee foarte bună. Protejează mediul şi cred că este de viitor."

Autorităţile locale din Timişoara vor să extindă sistemul şi să amenajeze mai multe staţii.

"Atenţie!"

"Avem o staţie aici, în mijlocul Complexului Studenţesc, o altă staţie la Universitatea de Vest şi o a treia la Universitatea Politehnica, la grupul de facultăţi electrice", a spus Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara.

Primăria din Timişoara a investit aproape 28 de mii de euro în acest proiect. Edilul a dat asigurări că până la sfârşitul anului va mai cumpăra încă o sută de trotinete.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu