Troleibuzele au stat în ambuteiaje, iar statul a pierdut trei milioane de lei

Embed:

Au stat pe loc şi au prejudiciat statul cu trei milioane de lei. Vorbim despre troleibuzele care au stat în ambuteiaje în 2009 şi 2010 şi din cauza cărora Regia Transport Electric a pierdut 3,2 milioane de lei. Datele se conţin într-un raport al Curţii de Conturi, prezentat astăzi.

Potrivit raportorilor Curţii, în lipsa unui sistem intern de control, bine pus la punct, au fost înregistrate fraude la achiziționarea unor bunuri în sumă de aproape 560 de mii de lei. De asemenea, în anii 2009-2010, întreprinderea a pierdut 1,2 mil lei, pentru că a trebuit să achite diverse despăgubiri sau amenzi fiscale.

Curtea Conturi a mai depistat că, în 2010, activitatea întreprinderii s-a soldat cu pierderi în sumă de 12,6 milioane de lei. Mai mult, în 2009 şi 2010 au fost făcute erori contabile de peste 17 milioane de lei, dintre care 15 milioane au fost raportate eronat la capitolul venituri.

Curtea de Conturi va transmite organelor de anchetă toate informaţiile despre abaterile descoperite la Regia Transport Electric.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu