Troleibuz nou pe străzile capitalei. După ce a fost testat de Dorin Chirtoacă, mijlocul de transport s-a defectat (FOTO/VIDEO)

Embed:

Un nou model de troleibuz se va plimba de astăzi pe străzile Capitalei. Acesta va circula deocamdată pe linia 22. Vehiculul a atras privirile curioşilor, iar primarul Chişinăului nu a ezitat să-l testeze şi a urcat la volan.

Noul troleibuz va fi testat câte o săptămână  pe fiecare dintre cele 24 de linii din municipiul Chişinău. Vehiculul a fost asamblat în atelierul Regiei Transport Electric.

"Acest troliebuz este asamblat împreună cu beloruşii. El are specificul de a fi însuşit de specialiştii noştri, că este mai modern", a spus şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci.

Deşi a fost asamblat abia un singur troleibuz, edilul Capitalei dă asigurări că în scurt timp ţara noastră va putea chiar exporta unităţi de transport de mare capacitate.

"Cred că noi după ce vom reuşi să înoim în totalitate parcul de troleibuze, vom continua asamblarea, treptat sper să trecem la export şi vom avea cel puţin două oferte pentru export: troleibuzele din 2011 şi acest model nou. Vedem cine va fi interesat. Avem această capacitate", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

În timp ce unii locuitori ai Capitalei spun că noul troleibuz este modern şi comod, alţi sunt de altă părere.

"Doresc ca pe viitor toate parcurile de troleibuze din Chişinău să fie înlocuite cu modele de acest fel. E foarte comod şi suntem foarte bucuroşi".

"Troleibuzele precedente sunt mai comode. Scaunele sunt puţin mai voluminoase. Sunt mai confortabile cele care erau".

"Nu cred că cele care sunt mai scumpe sunt mai bune. Şi cele care erau tot erau bune. Socot că nu trebuie să cheltuim mulţi bani în zadar".

Şoferul spune că noul model de troleibuz este mai uşor de condus.

"Când deschidem uşile aici arată că roţile trebuie să fie îndreptate. Computerul arată totul aici. S-a defectat ceva, aici scrie, dacă e ceva la uşă defect, tot aici scrie", a spus şoferul Ghenadie Stiopu.

Încă de la prima staţie, troleibuzul a fost supraaglomerat. Iar după o cursă, troleibuzul s-a defectat. Se pare că curentul nu circulă întodeauna prin sistemul electric al mijlocului de transport.

Noul troleibuz are o capacitate de 104 locuri, inclusiv în picioare. Salonul acestuia este dotat cu sistem de ventilare, iar preţul unei unităţi e de 165 000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu