Trofeul Leul de aur al Festivalului de la Veneţia a fost decernat filmului "Faust"

Embed:

(Update: 21:22) Trofeul Leul de aur al Festivalului de la Veneţia a fost decernat filmului "Faust". Pelicula a fost filmată de regizorul rus Alexandr Sokurov. Academia de Film l-a inclus pe Sokurov în lista celor mai buni 100 de regizori din lume.

Emoţie şi strălucire la Veneţia. În această seară, vor fi desemnaţi câştigătorii Festivalului de Film. Presa scrie că printre peliculele favorite la câştigarea trofeului se află "Ides of March" în regia lui George Clooney, dar şi "Carnage" regizat de Roman Polanski.

Favorită în cursa pentru Leul de Aur, drama politică “The Ides of March”, regizată de George Cl a fost prezentată chiar în prima zi a celei de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. Pelicula prezintă povestea unui tânăr purtător de cuvânt, manipulat de câţiva politicieni mai în vârstă şi de o tânără stagiară.

"Tinker, Tailor, Soldier, Spy" este un alt film care ar putea câştiga trofeul. Pelicula îl aduce în prim plan pe George Smiley, interpretat de Gary Oldman, un spion veteran, pensionat, dar forţat să-şi reia activitatea, pentru a descoperi un agent sovietic infiltrat în MI6.

Printre cei care ar putea merge acasă cu un premiu este şi actorul irlandez Michael Fassbender. El interpretează rolul unui tânăr dependent de sex, în filmul "A Dangerous Method", alături de actriţa britanică Keira Knightley. În cele 11 zile, cât a durat Festivalul de Film, au fost proiectate 23 de pelicule. Iar peste 50 de mii de oameni au participat la evenimentul desfăşurat în oraşul Lagunelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu