TROFEU DE MARE VALOARE: Cea mai bună fotbalistă va fi desemnată în decembrie

Şi-au adus aminte şi de femei! Deşi fotbalul feminin îşi are originile de sute de ani şi acordă acest premiu din 1956, jurnaliştii de la France Football au decis ca începând de anul acesta să acorde Balonul de Aur şi reprezentantelor sexului frumos.

Astfel, pentru prima dată o jucătoare de fotbal va primi prestigiosul trofeu. A 63-a ediţie a Balonului de Aur, cel mai preţios premiu individual pentru un fotbalist, va avea loc la Paris pe 3 decembrie.

Învingătorii la masculin şi feminin, vor fi desemnaţi în urma unui vot în rândul jurnaliştilor. Finaliştii vor fi anunţaţi pe 8 octombrie.

"Femeile vor primi același trofeu ca și bărbații. Acest proces garantează credibilitatea și recunoașterea premiului la nivel internațional", a spus editorul-şef France Football, Pascal Ferre.

Totodată, pentru prima oară va fi acordat Trofeul Kopa, rezervat celui mai bun fotbalist de până la 21 de ani. Învingătorul urmează să fie ales ani de foştii câştigători ai Balonului de Aur, printre care Franz Beckenbauer, Michel Platini, Marco van Basten, Zinedine Zidane, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo. Francezul Kylian Mbappe este mare favorit pentru a lua acest premiu.

Între anii 2010 şi 2016, revista France Footbal şi FIFA au decernat în comun un singur premiu pentru cel mai bun jucător al planetei.

După 2016, FIFA şi-a resuscitat propriile premii, care sunt decernate în urma unui vot în rândul fanilor, căpitanilor de naţionale, selecţioneri şi jurnalişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu