"TRICOLORII" VOR LA EURO. Naţionala de futsal va evolua în primul tur preliminar

Echipa naţională de futsal masculin a Republicii Moldova visează să ajungă la Campionatul European, dar drumul spre turneul final este unul dificil. "Tricolorii" se pregătesc să evolueze în primul tur preliminar, într-o grupă cu reprezentativele Israelului şi Angliei.

Selecţionerul Vladimir Vusatîi a convocat 14 jucători pentru meciurile care vor avea loc la Futsal Arena din comuna Ciorescu.

"Ei au progresat foarte mult. Cred că sunt la un nivel cu noi. Dar noi vrem să ne calificăm. Jucăm acasă. Sperăm să jucăm bine", a spus Cristian Obadă, jucător echipa naţională de futsal a RM. 

"În futsal, nimeni niciodată nu stă pe loc. Toată lumea progresează. Chiar şi ţările mai slab dezvoltate. Pot să spun că şi noi suntem cu tradiţii mai puţine în fotbal, dar la futsal parcă ne străduim un pic mai tare. În fine, cred că o să fie meciuri foarte tari", a zis Constantin Burdujel, jucător echipa naţională de futsal a RM. 

"Suntem mai bine clasaţi în topul mondial, avem şi un avantaj pentru că jucăm acasă. Sper că suporterii vor umple sala şi ne vor susţine. Cu toate acestea, nu pot să spun că ne va fi uşor. Obiectivul principal este victoria. Scorul nu contează. Dacă vom câştiga ambele meciuri cu 1-0, nu voi fi împotrivă", a zis Vladimir Vusatîi, selecţioner, Republica Moldova. 

În primul meci, pe 30 ianuarie, Republica Moldova va juca cu Israel, iar pe 1 februarie "tricolorii" vor da piept cu Anglia.

Câştigătoarele celor 9 grupe din primul tur preliminar al Campionatului European vor accede în runda următoare a competiţiei.

Echipele clasate pe locul doi şi 5 cele mai bune de pe locul trei vor juca în play-off pentru a determina celelalte 7 formaţii care îşi vor continua drumul în calificări.

loading...

Lasă un comentariu