TRICOLORII SUNT GATA DE MECI. Amicalul cu Arabia Saudită se joacă luni, la Jeddah

Embed:

Selecționerul moldovean Alexandru Spiridon va miza pe fotbaliști tineri în partida amicală contra Arabiei Saudite.

Tehnicianul în vârstă de 54 de ani a convocat la lot 5 jucători ce nu au jucat, încă, niciun meci în echipa națională. Aceștia sunt: frații Valeriu și Andrei Macrițchi, Radu Mîțu, Constantin Bogdan și Alexandru Boiciuc. Cel din urmă evoluează la divizionara secundă Vejle Boldklub (ВАйле) din Danemarca și își dorește să dea gol chiar la primul său meci în tricoul ”naționalei”, amicalul cu Arabia Saudită.

"Ar fi extraordinar, desigur, asta îmi doresc foarte mult. Doresc să mi se ofere șansa să debutez. Dacă reușesc să înscriu ar fi minunat", a spus atacantul Republicii Moldova, Alexandru Boiciuc.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în anul 2014. "Tricolorii" au reușit atunci să câștige cu scorul de 4-0. Golurile echipei noastre au fost marcate de Igor Armaș, Igor Picușciac, Serghei Alexeev și Alexandru Gațcan. Petru Racu este singurul fotbalist convocat, care a jucat în acea partidă.

"Am vorbit cu jucătorii. Le-am spus că echipa adversă s-a schimbat mult de atunci. Nu trebuie să ținem cont de meciul pe care l-am câștigat atunci. Trebuie să ne facem bine treaba și să sperăm că putem juca cu orice adversar și câștiga chiar și în deplasare", a spus fundașul Republicii Moldova, Petru Racu.

Selecționerul Alexandru Spiridon a declarat că orice jucător tânăr ar putea deveni liderul reprezentativei.

"Pentru mine nu contează pașaportul, ori unde este născut jucătorul. Principalul este el să corespundă cerințelor mele, să corespundă cerințelor fotbalului mondial și european. Pentru mine un fotbalist tânăr poate să fie și căpitanul echipei și dacă va trebui poate să bată și penalty", a spus selecționerul Moldovei, Alexandru Spiridon.

Partida amicală dintre Arabia Saudită și Republica Moldova se va juca pe 26 februarie în orașul Jeddah. Arabia Saudită este calificată la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, din vara anului curent, și va juca chiar în meciul de deschidere al competiției cu echipa țării-gazdă a turneului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu