TRICOLORII, ÎNVINȘI DIN NOU. Moldova a pierdut la Beauvais, 1-2 cu Coasta de Fildeş

Embed:

Echipa națională de fotbal a Republcii Moldova continuă seria meciurilor fără victorie și sub comanda noului selecționer, Alexandru Spiridon.

"Tricolorii" au pierdut de această dată cu scorul de 1-2 meciul amical cu reprezentativa Coastei de Fildeș, disputat la Beauvais, în apropierea Parisului. Ivorienii au început mai bine partida și au fost cei care au deschis scorul în minutul 29 prin golgheterul campionatului Elveției, Roger Assale, legitimat la Young Boys Berna.

Africanii și-au dublat avantajul la finalul primei reprize prin atacantul echipei franceze Olympique Lille, Nicolas Pepe.

"Din păcate am pretenții la unii fotbaliști în prima repriză. Nu ivorienii ne-au marcat, noi singur ne-am înscris aceste goluri. Bine că echipa a arătat caracter în repriza a doua și cu totul altfel s-a prezentat în teren. S-a văzut că ceva, ceva ne reușea", a spus selecționerul moldovean, Alexandru Spiridon.

"Nu ar trebui să încasăm așa goluri dacă ne dorim rezultate bune și să ne clasăm pe primul loc în grupă în Liga Națiunilor. Foarte ușor încasăm golurile, poate nu ne înțelegem sau poate greșeli individuale. Asta e la ce trebuie să mai lucrăm", a spus mijlocaș moldovean, Alexandru Gaâcan.

După pauză ai noștri au reușit, totuși, să marcheze golul de onoare. Artur Ioniță a redus din handicap în minutul 59, înscriind astfel al treilea său gol pentru prima reprezentativă a țării.

Totodată, acesta a fost primul gol marcat de naționala Republicii Moldova după o pauză de 10 luni. Până la meciul amical cu ivorienii, "tricolorii" nu mai marcaseră din luna iunie 2017, de la acel 2-2 cu Georgia la Chișinău, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial.

"Păcat de rezultat, dar dacă vom avea așa atârnare și pe viitor, atunci vom avea și rezultate bune. Sunt mulțumit și de cantonamentul pe care l-am avut împreună", a spus mijlocașul Moldova, Artur Ioniță.

În partida de aseară pentru reprezentativa Republicii Moldova a debutat fundașul clubului FC Porto, Oleg Reabciuk. De la începutul anului ”tricolorii” , sub comanda lui Alexandru Spiridon, au disputat patru partide amicale din care au pierdut trei și au încheiat una la egalitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu