Tricicleta solară! INVENŢIA remarcabilă a unor elevi din Comrat

În Moldova sunt construite vehicule solare! Nu, încă nu putem vorbi despre o producție în masă, dar însăși construcția unui vehicul solar în Moldova merită tot respectul și maximă atenție.

Potrivit agenției News-Moldova, un vehicul solar cu trei roți, care nu are nevoie nici de benzină, nici de gaz, a fost inventat la Comrat de un grup de constructori, elevi ai școlii profesionale din localitate, sub conducerea șefului Asociației moldovenești de energie a vântului Nicolae Constantinov.

Șeful Asociației moldovenești de energie a vântului a menționat că: "Vehiculul solar poate merge de la ora zece dimineața, pe parcursul a 6 ore practic fără întrerupere. Noul model, deja al IV-lea, l-am botezat "Bugeac-2015". El are o construcție mult mai avansată comparativ cu modelele precedente."

Tricicleta solară dezvoltă o viteză suficient de mare pentru utilizarea sa pe străzile unui oraș, iar pentru a parcurge aproximativ 25 de km este nevoie de o oră pentru încărcare, care se face de propriile panouri solare.

Mai multe detalii puteți urmări pe Autostrada.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu