Trenurile de la Chişinău spre Moscova au întârzieri foarte mari din cauza evenimentelor din Ucraina

(UPDATE 21:45) Garniturile de pe cursa Moscova - Chișinău și-au schimbat itinerarul, în ocolirea regiunii Vinița. Astfel, trenul nr. 341/342, care trebuia să ajungă la Chișinău la ora 18:00, va sosi în Capitală cu o întârziere de 9 ore și 45 de minute.

Trenul nr. 47/48, care, conform orarului, urma să ajungă la Chișinău la ora 00:29 va înregistra o întârziere de circa 8 ore.

Situația este similară și în cazul trenului de pasageri cu nr. 65, care urma să ajungă la Chișinău în dimineața zilei de mâine, la ora 09:33.

(20:35) Moldovenii care vin mâine din Moscova cu trenul vor ajunge cu nouă ore mai târziu. Garnitura va înregistra această întârziere din cauza incendiului de la depozitul de muniţii din regiunea ucraineană Viniţa.

Presa din ţara vecină scrie că traseul garniturii a fost modificat pentru a evita acea regiune.

Alte trei trenuri, printre care două care efectuează cursa Chişinău-Moscova, s-au reţinut astăzi cu peste zece ore din aceeaşi cauză.

Explozia de la depozitul din Viniţa s-a produs în noaptea de 26 spre 27 septembrie. Acolo erau păstrate aproximativ 190 de mii de tone de muniţii.

Potrivit datelor preliminare, 30 la sută din armament a fost distrus.

Peste 2400 de pompieri, 338 de autospeciale, avioane şi tancuri au fost mobilizate la faţa locului. Unii reprezentanţi ai armatei ucrainene cred că incendiul de la depozitul din Viniţa a fost provocat de o diversiune.

Potrivit unuia dintre purtătorii de cuvânt al forţelor armate din ţara vecină, Serghei Misiura, focul a fost pus cu ajutorul unei drone.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu