Trei vacanțe de vis pe care trebuie neapărat să le experimentezi

Pentru unii, o vacanță perfectă înseamnă o zi relaxantă la malul mării, iar pentru alții, aceasta se concretizează într-un tur al mai multor orașe impresionante. Indiferent de modul în care preferi să îți petreci concediul, trebuie să iei în calcul faptul că există multe alte excursii cărora încă nu le-ai oferit o șansă, notează Libertatea.

Acestea te îndeamă să ieși din propria zonă de confort și să te îndrepți spre locuri necunoscute, cu stiluri de viață diferite, care îți vor schimba percepția asupra lumii prin caracterul lor neobișnuit și interesant. Anul acesta, renunță la vacanța tipică la care tot recurgi și explorează-ți creativitatea, planificând tot felul de excursii palpitante. Iată câteva exemple de astfel de călătorii:

1. O croazieră pe un fluviu european

Spre deosebire de vremurile trecute, în ziua de astăzi aproape oricine își permite să se bucure de o croazieră de vis pe unul dintre fluviile impozante ale Europei. Datorită cererilor numeroase, companiile se luptă pentru a atrage atenția cât mai multor clienți și, astfel, această experiență memorabilă te costă acum mult mai puțin decât ai crede. Poți alege să navighezi pe Sena, pe Rin, pe Ron, sau chiar pe Dunăre.

Pe lângă experiența în sine de a te plimba cu vaporul, unul dintre cele mai importante beneficii pe care ți le aduce o croazieră europeană este faptul că poți vizita câteva țări cu adevărat spectaculoase. Croaziera fluvială diferă, astfel, de cea maritimă, întrucât aici se fac multe opriri în favoarea vizitării anumitor țări incluse în ofertă. Așa că, pentru același preț, faci două lucruri palpitante în același timp.

2. O vacanță spontană

De câte ori ai avut impulsul să le lași pe toate baltă și să pleci în vacanță cât de repede poți? Un astfel de gând spontan nu trebuie să fie ignorat, pentru că îți poate oferi aventura vieții tale. Dar, pentru cei mai mulți oameni, problema cea mai mare într-o situație ca aceasta este, probabil, lipsa banilor. Vestea bună este că, în ziua de azi, poți face rost de bani destul de rapid pentru o astfel de oportunitate. De exemplu, există opțiunea de a face un credit urgent, de scurtă durată și cu dobândă zero la un creditor direct.

Suma cea mai mare pe care o poți primi este de 2.000 de lei, suficienți pentru o scurtă excursie într-o țară europeană. Se spune că oamenii regretă mai mult lucrurile pe care nu le-au făcut, decât pe cele pe care le-au făcut, așa că, data viitoare când forța interioară te îndeamnă să o faci, mergi în vacanța la care visezi de mult timp și bucură-te de experiențele noi pe care aceasta ți le oferă.

3. O aventură lipsită de tehnologie

Toate orele petrecute în fața calculatorului și fiecare clipă pierdută în spațiul tehnologic cu diverse probleme cotidiene se concretizează, eventual, într-o acumulare de stres. Și cum te poți descătușa mai bine de acest sentiment, dacă nu printr-o pauză binemeritată de la tot ce înseamnă tehnologie? De aceea, trebuie neapărat să îți iei o vacanță în care să stai departe de spațiul virtual, pentru propria sănătate mentală.

Fie că te refugiezi la malul mării, pe creasta unui munte sau, pur și simplu, la casa de la țară, asigură-te că planifici o astfel de excursie relaxantă, care să îți readucă liniștea și pacea de care ai nevoie.

Spațiul pe care ți-l alegi trebuie să fie, desigur, unul cât mai natural. Însă, totodată, cel mai important este să uiți de tehnologie pe parcursul vacanței. Încearcă să îți închizi telefonul, să nu-ți iei laptopul cu tine și să nu te uiți la televizor, cel puțin pentru câteva zile și observă cum toate simțurile ți se potențează în comuniune cu natura.

Nu te limita la a vizita același loc în fiecare an. Lumea este mult prea mare și mult prea frumoasă ca să nu o descoperi, așa că renunță să mai ignori importanța unei expediții în necunoscut. La sfârșitul tuturor acestor călătorii, vei trece granițele propriei zone de confort și vei dobândi o mentalitate mai deschisă și mai conștientă asupra vieții și a oamenilor de pretutindeni cu care, vei afla, ai mai multe în comun decât crezi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu