Trei tineri din Capitală, reținuți de polițiști pentru comiterea furturilor din automobile (VIDEO)

Embed:

În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au reținut trei indivizi, dintre care un minor, specializați în comiterea furturilor din automobile și biciclete din scarile blocurilor de locuit.

Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 16 ani și respectiv 18 ani, locuitori ai capitalei, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice. În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că indivizii au comis cel puțin 15 furturi pe teritoriul sect. Botanica, pe parcursul lunilor iunie-iulie.

Aceștia sunt suspectați că au pătruns în cel puțin 13 automobile prin deteriorarea lacătului și deteriorarea geamurilor, de unde au sustras mijloace bănești, telefoane mobile, laptopuri și în 3 cazuri de sustragerea bicicletelor din scarile blocurilor de locuit. Astfel au cauzat proprietarilor  un prejudiciu în valoare de circa 115 440 lei.

Acțiunile tinerilor au fost surprinse de camerele de supraveghere. În urma audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția declarând cu lux de amănunte comiterea furturilor, iar bunurile despre bunurile sustrase au comunicat că le vindeau la o persoană în regiunea  Gării Feroviare, la un preț simbolic.

În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate. De asemenea poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu