Trei tineri, condamnați la 30 de ani pentru comiterea unui atac tâlhăresc

Trei tineri cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani, au fost condamnați la închisoare pe un termen de 10 ani fiecare, pentru comitetea atacului tâlhăresc din satul Zorile, raionul Orhei.

Conform probelor acumulate, persoanele condamnate, împreună cu alţi doi minori, în privința cărora, cauza penală se judecă separat, au identificat victima atacului tîlhăresc, apoi repartizând rolurile convenit în vederea realizării intențiilor sale criminale, la data de 07.12.2016 aproximativ la ora 23:00 , s-au deplasat în raionul Orhei, satul Zorile.

În dimineaţa zilei de 08.12.2016, persoanele date au pătruns în locuința victimei din raionul Orhei, satul Zorile, au atacat-o aplicându-i lovituri cu pumnii în regiunea feței și capului, cauzându-i leziuni corporale ușoare, apoi au imobilizat-o prin legarea mîinilor și picioarelor cu șireturi și fulare, au amenințat-o cu aplicarea violenței, solicitîndu-i transmiterea mijloacelor bănești și obiectelor de preț de care dispune.

Totodată, aceștia au percheziționat locuința şi au sustras în mod deschis bani în sumă de 2.100 lei şi alte bunuri depistate în sumă totală de 14.305 lei.

Pe lîngă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul părţii vătămate a sumei de 90.000, în calitate de prejudiciu material şi moral.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel, însă procurorul de caz o consideră echitabilă faptelor comise de inculpaţi.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu