Trei sectoare din Capitală, fără căldură. Situaţia va fi remediată până la miezul nopţii

Embed:

(UPDATE 19:48)  Potrivit furnizorului de energie termică, locatarii celor trei sectoare vor avea apă caldă şi căldură până la miezul nopţii.

Şoferii au circulat astăzi printre aburi pe strada Vadul lui Vodă din Capitală, iar locatarii din trei sectoare ale Capitalei, Botanica, Rîşcani şi Centru au rămas fără căldură, după ce o țeavă veche de apă caldă a cedat. Mai mulţi martori oculari au postat imagini pe reţelele de socializare.

Cei care locuiesc sau muncesc în regiune au fost de-a dreptul surprinși de cele văzute. Ei au povestit că străzile au fost ca și inundate.

Şoferii s-au arătat indignaţi de faptul că nu se rezolvă problema deoarece nu este prima dată cînd se întîmplă astfel de situaţii.

"Am văzut și noi aburi și nu puteam înțelege ce s-a întâmplat. Apoi am văzut că vine apa de la deal și știm că acolo este CET-ul. Am înțeles și așa ne-am gândit că o să oprească căldura câteva zile.'' 

Curgea ca râul și era aburi de parcă era un râu cu apă caldă. Pentru mine e impresionant ce se întâmplă, pentru că, nu prima dată curge. De când lucrez aici de acum e a doua sau a treia oară curge în felul acesta."

"Foarte multă apă și încă fierbinte și se ridica încoace. M-am dus și am deschis canalizația că altfel...", au declarat şoferii.

Potrivit Termoelectrica, e vorba de o ţeavă ruginită de apă caldă. 20 de muncitori au fost antrenaţi pentru a repara conducta. În urma incidentului majoritatea blocurilor locative din sectorul Râșcani, Centru și Botanica au rămas fără căldură.

''Lucrăm intensiv pentru remedierea situaţiei provocate de avaria produsă astăzi pe strada Vadul lui Vodă. Toate forţele sunt implicate pentru a restabili funcţionalitatea sistemului si a nu admite deconectări. Totuşi, a fost afectată livrarea agentului termic in sectoarele: Centru, Riscani, Botanica. Sectorul Botanica va fi reconectat pina la sfirşitul zilei, lucrările au fost practic finalizate, urmeaza sudura ţevii si umplerea sistemului cu agent termic. In sectoarele Centru si Rîşcani se lucrează intensiv. Timp de 10 ore situaţia va fi remediată'', a declarat Şeful Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice, Elena Junghina-Bolşenco.

Țeava respectivă este destul de veche. Este pusă în exploatare în 77 și pe ea s-a produs o ruptură. Acum la moment nu o schimbăm pentru că de fapt pe tronsonul ăsta nu am avut multe avarii, ea a fost destul de stabilă, dar anul punerii în funcțiune vorbește despre faptul că există locuri de coroziune și o să punem în plan să o reparăm, a declarat directorul tehnic Termoelectrica, Iurie Rozlovan.

Furnizorul de energie termică anunță că locatarii din sectorul Centru și Rîșcani vor fi reconectați la căldură tocmai peste zece ore. În cazul blocurilor din sectorul Botanica, problema va fi remediată până în seară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu