Trei poliţişti sunt suspectaţi ca estorcau bani de la străini, în aeroportul internaţional Chişinău

Embed:

(UPDATE 17.00) Procurorul a cerut judecătorului mandat de arest preventiv de 30 de zile pe numele celor trei poliţişti.

(UPDATE 16.40) Cei trei poliţişti au fost aduşi la Judecătoria sectorului Buiucani, unde urmează să fie examinată cauza. Dacă va fi demonstrată vinovăţia acestora, ei riscă de la 3 până la 5 ani privaţiune libertate.

„Estorcarea de bani se făcea înainte de decolarea aeronavei. Astfel că, pasagerii nu aveau timp să sesizeze alte instituţii vizate, nu aveau timp să se informeze dacă era sau nu legală solicitarea care li se făcea”, a declarat, în cadrul emisiunii Publika Report, Bogdan Zumbreanu, şeful-adjunct al direcţiei generale urmărire penală de la CCIEC.

Potrivit şefului secţiei Cercetări şi Control pe Efectiv, Direcţia investigaţii şi Securitate Internă, MAI, Vadim Slonin, documentarea activităţii poliţiştilor implicaţi în acest caz durează de ani de zile. „Măsurile operative au demarat însă acum câteva luni”, a mai adăugat Slonin.  

Trei poliţisti din cadrul comisariatului de poliţie în transport aerian al MAi au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie. Ei sunt suspectaţi că estorcau, în aeroportul internaţional Chişinău, bani de la străini.

O cameră video instalată în biroul de control special a permis înregistrarea a 50 de cazuri de primire ilegală a banilor. Pretextele poliţiştilor erau faptul că pasagerii nu au declarat, la postul vamal, toţi banii pe care îi aveau asupra lor sau că aceştia deţineau obiecte interzise la bordul aeronavelor. Iar unui cetăţean străin i-au cerut bani pentru că nu are livret militar.

Valoarea sumelor estorcate de poliţişti variază între 20 şi 500 de euro. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de corupere pasivă, cei trei poliţişti riscă până la 10 ani de detenţie sau o amendă de până la 60 de mii de lei.

Lasă un comentariu