Trei poliţişti de patrulare, cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie. Câţi EURO au cerut drept MITĂ de la un şofer

Embed:

Trei poliţişti de patrulare sunt cercetaţi penal de CNA şi procurorii anticorupţie. Aceştia au fost denunţaţi de către un şofer care a fost forţat să le dea 1.000 de euro mită.

Potrivit denunţătorului, oamenii legii au cerut bani ca să nu-l tragă la răspundere pentru pretinse încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere.

Mai exact, şoferul a fost oprit în trafic de către un echipaj al INP care ar fi invocat că conducătorul auto a urcat beat la volan. Contrar indicaţiilor alcooltestului, care ar fi detectat prezenţa alcoolului în aerul expirat, declarantul susţine că nu a consumat băuturi alcoolice. Tot el a spus că poliţiştii nu i-au întocmit vreun proces-verbal pe cazul dat, scopul acestora fiind de a muşamaliza situaţia contra unei sume de bani.

Pentru a clarifica lucrurile, denunţătorul a apelat la un cunoscut din cadrul Secţiei accidente rutiere a Direcţiei de poliţie Chişinău pe care l-a rugat să-şi convingă colegii că alcooltestul INP ar fi prezentat indicaţii greşite. Sosit la faţa locului, poliţistul a declarat că nu poate soluţiona cazul şi că trebuie să le dea inspectorilor de patrulare 1.000 de euro.

Agenţii de patrulare au fost reţinuţi, iar angajatul Secţiei accidente rutiere a fost anunţat în căutare, după ce a părăsit teritoriul ţării.

La această oră, au loc percheziţii la domiciliile bănuiţilor, dar şi în unele birouri de serviciu. Toţi trei sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu