Trei persoane, printre care și un reprezentant al Ministerului Mediului, reținuți în dosarul licitațiilor trucate în Primării

Noi rețineri în dosarul licitațiilor trucate în Primării. Este vorba de un șef de direcție din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și doi reprezentanți ai unor companii, care au contribuit la sustragerea banilor din bugetul public.

Informația a fost oferită de procurorul Dorin Compan, care spune că lista reținuților va fi extinsă în zilele următoare. 

Tot astăzi judecătorii au emis mandate de arestare pe numele celor nouă persoane reținute la începutul săptămânii. Astfel, șase dintre ele vor sta în izolator între 20 și 30 de zile. Alte trei persoane, care colaborează cu ancheta, au primit arest la domiciliu pe un termen ce variază între 25 și 30 de zile.

Potrivit CNA, bănuiţii au participat la organizarea licitaţiilor pentru construcţia sistemelor de canalizare şi a staţiilor de epurare, în urma cărora câştigau companii conduse de o singură persoană. Astfel, bugetul de stat  a fost delapidat de zeci de milioane de lei.

Printre cei vizați în trucarea licitaţiilor se numără primarii satelor Ghelăuza şi Găleşti, raionul Străşeni, dar şi un şef de Direcţie a Fondului Ecologic. Acțiuni de urmărire penală au avut loc în peste 20 de primării, inclusiv cea din Chişinău. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu