Trei persoane, grav rănite în urma exploziei de la Piaţa Centrală, vor fi tratate în România

Trei oameni, care au suferit grav din cauza exploziei de ieri de la Piaţa Centrală din Chişinău, urmează să fie transportaţi în România. 

Decizia a fost luată de către consiliul medical, convocat de premierul interimar Gheorghe Brega în această dimineață la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde sunt internate 12 din cele 13 persoane care au avut de suferit în urma exploziei care s-a produs în ziua de 9 ianuarie 2016, într-un local din Piața Centrală din Chișinău.

O altă pacientă, care se află în stare extrem de gravă, a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

Aceasta este a doua ședință a consiliului medical în cauză, prezidată de Gheorghe Brega, prima având loc în seara zilei producerii accidentului. Din componența acestuia fac parte medici de la Centrul Republican de Leziuni Termice, de la Institutul de Medicină Urgentă și responsabili de la Ministerul Sănătății.

După o analiză a stării pacienților și având în vedere posibilitățile de tratament de care dispun instituțiile medicale din țara noastră și din alte țări, s-a decis ca, deocamdată, trei dintre pacienți să fie transportați la București pentru tratament.

"Deoarece instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri, mai ales după cazul tragic care s-a produs la București în toamna anului trecut, trei pacienți vor fi transferați la Spitalul municipal București de arsuri și combustie”, a declarat Gheorghe Brega după ședința consiliului medical.

Citeşte şi: 

Medici români au venit deja la Chişinău pentru a examina starea de sănătate victimelor şi vor decide dacă este posibilă transportarea lor în ţara vecină. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu