Trei persoane din conducerea BNM, reținute pentru că au permis lui Platon spălarea a 20 de miliarde de dolari prin Moldinconbank

Embed:

Trei persoane din conducerea BNM au fost reținute în această dimineață de procurorii anticorupție. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Reţinerile au fost operate într-un dosar nou pornit pe faptul neglijenței în serviciu, admisă de reprezentanții BNM în perioada 2010-2014 care ar fi permis spălarea unor sume imense de bani printr-o bancă din Republica Moldova.

Potrivit deschide.md, ar fi vorba despre Ema Tăbârță, fostul vice-guvernator al BNM, Matei Dohotaru, directorul Departamentului supraveghere bancară și Vladimir Țurcan, director al Departamentului reglementare și autorizare, care anterior a ocupat funția de șef al Departamentului supraveghere bancară. 

Potrivit procurorilor anticorupţie, acest caz are legătură cu dosarul penal privind spălarea de bani în care este vizat raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon.

Citeşte şi: NOI DETALII în cazul reţinerii de la BNM

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu