Trei moldoveni s-au ales cu procese verbale şi au rămas fără permise de conducere la frontiera de stat

Trei permise de conducere, eliberate de autoritățile naționale, s-au dovedit a fi false în timpul controlului de frontieră.

Primul caz a avut loc la ieșirea din țară, în punctul de trecere Sculeni. Un şofer care se afla la volanul unui automobil, cu numere de înmatriculare belgiene, a prezentat pentru verificări un set de documente, printre care se afla și permisul de conducere fals. 

Ca urmare, pasagerul din maşină, locuitor al satului Pepeni, raionul Sîngerei, a scos din încălțăminte un alt permis de conducere moldovenesc fals, emis pe numele unei alte persoane.

Audiați, tinerii au declarat că nu cunosc despre cele depistate şi au spus că urmau să le utilizeze pe teritoriul Belgiei.

Un al treilea permis de conducere fals a fost găsit la un moldovean de 33 de ani, în timpul verificărilor de rigoare, în punctul de trecere Leușeni.

Bărbatul a declarat că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute cu 500 de euro. Mai mult, conaţionalul a spus că nu l-a folosit niciodată pentru că intuia că este fals datorită indicilor neclari.

Actele au fost transmise către laborator pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Moldovenii s-au ales cu procese verbale. 

Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu