Trei marinari români au fost răpiţi în Africa. Nava pe care se aflau a fost atacată de PIRAŢI

Trei marinari români au fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Republicii Togo, în Lome.

Atacul asupra navei româneşti a avut loc duminică aseară, în jurul orei 20:00. Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că reprezentanții Ambasadei României la Abuja au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații despre soarta românilor.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a activat Celula de criză în acest caz.

"Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români", anunță instituția, într-un comunicat.

Totodată, MAE precizează că are în agenție "evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo", precum și că "Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu".

Adrian Mihălcioiu de la Sindicatul Liber al Navigatorilor a confirmat că nava a fost atacată, iar în prezent se fac verificări pentru a identifica marinarii sechestrați. 

Din primele informaţii este vorba despre 3 marinari.

Compania care deţine nava a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi.

Publika.md aminteşte că anul trecut, în septembrie, un marinar român a fost răpit de pirații nigerieni, în timp ce se afla pe o navă elvețiană în largul apelor nigeriene, a fost eliberat. O lună mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe anunța că acesta a fost eliberat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu