Trei instituții care promovează educația incluzivă vor beneficia de suport

Trei instituții cu educație incluzivă din țară vor beneficia de suport pentru procurarea materialelor necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și facilitarea integrării copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul social.

Inițiativa a fost lansată în luna martie de președintele Parlamentului Andrian Candu care a făcut apel către deputați și angajații Parlamentului să se implice în colectarea fondurilor pentru campania de caritate organizată în ajunul sfintelor sărbători de Paști.

Instituțiile beneficiare au fost selectate cu suportul Programul educațional Pas cu Pas, care de peste 20 de ani promovează proiecte de educație incluzivă care promovează integrarea copiilor cu cerințe speciale în educație si cu dizabilități. 

Anterior, la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu a fost organizată o campanie de informare și discuții cu deputații  pentru persoanele cu abilități speciale în colaborare cu Casa internat Orhei, Asociația Motivația, Direcția Municipală pentru protecție drepturilor copilului, Centru Phoenix, Râșcani.

Parlamentul Republicii Moldova promovează o politică de incluziune și egalitate de șanse la angajare, precum și oferind acces pentru toți vizitatori. Edificiul este dotat cu rampe de acces și băi ajustate.

De asemenea,  în perioada 2016-2018 în cadrul campaniilor de caritate organizate de Parlamentul Republicii Moldova au fost făcute donații de peste 250 mii lei. Adițional au fost organizate târguri de Paști cu participarea persoanelor din familii social-vulnerabile și a persoanelor cu nevoi speciale. Președintele Parlamentului a patronat o ediție a Balului de Caritate Hospice Angelus, a organizat în parteneriat cu Casa Regală a României, la o sută de ani a Coroanei, o acțiune de caritate pentru reconstrucția sălii de concerte a Liceului republican Ciprian Porumbescu.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu