Trei fraţi şi-au EXTIRPAT STOMACUL pentru a nu face aceeași boală care le-a ucis mama și sora

Trei frați și-au îndepărtat stomacul după ce o serie de analize au arătat că toți trei erau purtători ai unei gene canceroase care le-a ucis mama și o soră. 

Tahir Khan, în vârstă de 44 de ani, Sophia Ahmed, în vârstă de 39 de ani, și Omar Khan, în vârstă de 27 de ani, au fost supuși unei intervenții chirurgicale drastice după ce o serie de analize realizate la un spital din Cambridge au arătat că au 90% risc de a face cancer de stomac, scrie Daily Mail.

Cei trei britanici au mutația genetică CDH1, care poate provoca cancer agresiv al stomacului. 

Mama lor, Pearl Khan, a murit când avea 49 de ani, la șase luni după ce a fost diagnosticată cu cancer de stomac, în 2002. Zece ani mai târziu, sora lor, Yasmin Khan, a murit de aceeași boală când avea 32 de ani.

Citind printre notițele doctorilor care au avut grijă de sora sa, Sophia Ahmed a descoperit că ar putea fi o problemă genetică. A făcut mai multe investigații și a descoperit spitalul din Cambridge care efectua un studiu pentru Cancer Research.

I-a luat pe ceilalți trei frați ai săi care trăiau și și-au făcut testele, iar rezultatele au ieșit pozitive pentru trei și negative la unul. 

Cei trei care au avut gena, s-au supus unor operații de îndepărtare a stomacurilor, printr-o procedură cunoscută sub numele de gastrectomie totală. Chirurgii le-au îndepărtat de tot stomacurile și au creat o pungă mică pentru colectarea alimentelor prin conectarea esofagului la intestinul subțire.

Singura problemă cu care se confruntă cei trei după operație este greutatea.

Au slăbit foarte mult, dar spun că preferă această situație decât să aibă cancer la stomac. Mai mult, Sophia chiar a dus o sarcină. Deși medicilor le era teamă că este prea slabă pentru o sarcină și că fătul nu se va putea dezvolta corespunzător, lucrurile nu au stat deloc așa și copilul a fost perfect sănătos.

Deși pare o măsură drastică și multă lume spune că cei trei frați au fost nebuni să se supună unei astfel de intervenții, Sophia spune că a fost cea mai bună decizie. "Nu am decât lucruri pozitive de spus despre asta", a spus ea. "Pot să mănânc și să fac totul, singura problemă este menținerea greutății mele și a deficiențelor de vitamine, dar dacă mă gândesc că aș putea face cancerul de stomac și aș mai avea câțiva ani de trăit este cea mai bună decizie". 

Fratele mai mare Tahir s-a operat și el în urmă cu cinci ani și jumătate. Spune că este bine, dar fiica sa de 21 de ani, a ieșit și ea pozitivă pentru această genă. "Sunt îngrijorat de viitorul fiicei mele, dar eu îi spun că am trecut prin toate și suntem bine acum, deci orice se întâmplă, va fi bine", spune bărbatul. 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu