Trei euro pentru O ZI în Veneţia. Autorităţile italiene impun taxe pentru turiştii "oraşului măştilor"

Embed:

Taxă de trei euro pentru turiştii de o zi din Veneţia. Autorităţile locale spun că au fost nevoite să ia această decizie pentru că 70 la sută dintre cei care vizitează oraşul italian nu plătesc cazare, îşi aduc mâncare şi cheltuiesc foarte puţin.

În schimb, lasă în urma lor mizerie şi contribuie la deteriorarea infrastructurii locale.

"Dacă turiştii vor să se bucure de acest oraş frumos, ar trebui să plătească", a spus Paul din Austria.

Nu toţi turiştii sunt de acord cu decizia autorităţilor şi consideră că aceasta ar putea reduce numărul vizitatorilor.

"Înțeleg că turiştii pot deveni o povară pentru locuitorii Veneţiei, dar în acelaşi timp, au mulţi vizitatori şi asta aduce mulţi bani. Cred că e o greşeală să stabileşte o taxă de intrare. Ar putea duce la reducerea numărului de turişti", a spus Juan, turist.

Şi unii localnici sunt sceptici în privinţa iniţiativei, susţinând că Veneţia nu este un muzeu în care să achiţi taxă de intrare. Mai mult ca atât, ei afirmă că turiştii vor fi îndreptățiți să lase mizerie în urma lor.

"Nu numai că vom avea mizeria pe care o avem şi acum, dar prin plata acestei taxe, cumva turiştii se vor simţi îndreptățiți să profite de asta", a comunicat Alessandro, locuitor al Veneţiei.

Noua taxă va intra în vigoare din luna mai şi va fi plătită de oricine vizitează oraşul pentru o zi sau câteva ore. Din 2020 aceasta va depăşi 6 euro.

Banii urmează să fie folosiţi pentru curăţenia oraşului, iar amenda constituie 450 de euro. În prezent, vizitatorii plătesc o taxă de oraş de 1,5 euro, pentru fiecare noapte petrecută la un hotel sau apartament închiriat.

Veneţia atrage anual 25 de milioane de turişti, dintre care 14 milioane nu petrec nici măcar o zi în oraşul-muzeu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu