Trei deputaţi ai Blocului ACUM acuză PSRM de spălare de bani. Parlamentarii îi cer Procurorului General să ancheteze acţiunile socialiştilor

Embed:

Acuzaţii grave în adresa socialiştilor şi liderului informal al PSRM, Igor Dodon. Deputatul PPDA Iurie Reniţă a prezentat astăzi un document în care este descrisă o presupusă schemă de spălare de bani din zona offshore. Potrivit parlamentarului, este vorba despre un raport al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din 2016, în care se spune că banii ulterior au fost utilizaţi pentru finanţarea campaniei prezendinţiale a lui Igor Dodon în 2016. Informaţia a fost transmisă la Procuratura Generală de deputaţii Iurie Reniţă, Octavian Ţîcu şi Lilian Carp. 

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PPDA Iurie Reniţă a prezentat datele din raportul, care ar fi fost semnat în mai 2016 de ofiţerul superior al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor Adrian Ţurcanu. 

"Au fost identificate o serie de tranzacţii suspecte efectuate de către societatea Exclusiv Media SRL, fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiţă care la 18.02. 2016 a primit în conturile bancare deschise în Victoriabank societate pe acţiuni mijloace băneşti în suma de 1 499 884 de euro, sau echivalentul a 33 389 067 de lei de la compania offshore Western Limited înregistrată în Bahamas.", a declarat Renita. 

Iurie Reniţă afirmă că, din materialele obţinute de el, banii au trecut prin mai multe etape din presupusa schemă şi urmau să fie utilizaţi pentru finanţarea campaniei electorale PSRM din toamna 2016.

"Din informaţiile obţinute, mijloacele băneşti în suma de 1 499 884 de euro, echivalentul a 33 389 067 de lei, primite de Westerby Limited, vor fi utilizate pentru finanţarea campaniei a Partidului Socialiştilor.", a mai spus Reniţă. 

În aceste condiţii, Iurie Reniţă împreună cu Octavian Ţîcu şi Lilian Carp au semnat un demers către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

"Remitem materialele care scot la iveală un şir de acţiuni vădit ilegale de spălare de bani cu implicarea unor persoane fizice şi juridice. Solicităm să verificaţi minuţios toate faptele descrise în materialele anexate şi să întreprindeți măsuri pentru asigurarea securităţii statului.", a mai spus deputatul ACUM. 

Solicitat de Publika TV, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că încă nu a văzut acest demers, dar se va documenta pe acest caz până la sfârşitul zilei.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, a declarat că este pornit un dosar în care este vizată compania "Exclusiv Media SRL", care este la etapa de urmărire penală.

De menționat că această companie deține posturile de televiziune NTV și TNT, iar fondatorul companiei este deputatul PSRM, Corneliu Furculiță. Acesta nu a răspuns nici la apelurile telefonice, nici la mesajele nostre pentru a comenta aceste informaţii. Nici şefa serviciului de presă al PSRM, Irina Astahova, nu a fostă de găsit pentru a oferi detalii la acest subiect. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, nu a răspuns încă la solicitarea postului nostru de televiziune de a oferi la acuzațiile lansate de Iurie Reniţă. 

loading...

Lasă un comentariu