Trei cluburi ai grupei F a Ligii Eurpei se află într-o luptă aprigă pentru calificare

Embed:
Sheriff Tiraspol este unul din cele 3 cluburi din grupa F a Ligii Eurpei aflate în lupta pentru calificarea în şaisprezecimile de finală înaintea ultimei etape, programate în această seară. Pentru a fi sigură de prezența, în premieră pentru fotbalul moldovenesc, în primăvara europeană, și a nu mai depinde rezultatul celuilalt meci din grupă, campioana națională trebuie să nu piardă meciul din deplasare cu FC Copenhaga.

În cazul înfrângerii formației moldave la Copenhaga şi victoriei lui Lokomotiv Moscova în deplasare în faţa lui FC Zlin, în şaisprezecimi vor ajunge danezii şi rușii, iar tiraspolenii vor fi eliminaţi din cupele europene.

Totuși, tiraspolenii se pot califica și cu o înfrângere la Copenhaga. Pentru asta partida dintre FC Zlin și Lokomotiv trebuie să se încheie cu victoria cehilor sau cu o remiză. În acest ultim caz - deci, cu remiză în Cehia și victorie a danezilor în fața lui Sheriff - cele trei cluburi aflate în dispută vor totaliza câte 9 puncte și, în aceste condiţii, se vor lua în calcul rezultatele meciurilor directe dintre ele. Cum egalitatea de puncte dintre cele 3 va persista, decisiv devine golaverajul.

Pentru a obţine calificarea reprezentanta Republicii Moldova nu are voie să piardă la diferenţă mai mare de un gol, iar danezii trebuie să câștige la cel puțin două goluri diferență.

Însă, dacă Lokomotiv nu remizează, ci câștigă în Cehia, pentru Sheriff înfrângerea la Kopenhaga înseamnă eliminarea din competiție.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu, este de părere că partida din Danemarca se va termina la egalitate. Primul meci dintre cele două formaţii, în etapa a doua, la Tiraspol, s-a încheiat cu scor alb, 0-0.

"Eu mizez pe un egal. Echipele sunt egale. MUSCA Campionatul în Danemarca decurge şi Copenhaga va fi mai în formă. Această pauză de o săptămână şi jumătate nu va aduce nimic benefic echipei Sheriff", a declarat Pavel Ciobanu, preşedinte FMF.

Partida dintre FC Copenhaga şi Sheriff se va juca în această seară şi va putea fi urmărită în transmisiune directă la Canal 3 cu începere de la ora 20:00.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu