Trei cetățeni ai Israelului, trimiși în judecată pentru organizarea migrației ilegale (FOTO)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată, cauza penală de învinuire a trei persoane, cetățeni ai Israelului.

Aceștia obțineau un venit din organizărea şederii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţenilor Statului Israel.

Au format o grupare de persoane și printr-o înţelegere împărţeau rolurile, asigurau  intrarea, şederea, sau ieşirea de pe teritoriu Republicii Moldova a persoanelor care nu sunt nici cetăţeni, nici rezidenți al acestui stat.

Urmărirea penală pe caz a fost începută în luna noiembrie anul trecut, însă s-a constatat că în anul 2014 până la 07.06.2017, aceștia obțineau între 500 şi 1.700 euro pentru fiecare persoană.

Persoanele invinuite au fost implicate în 268 de cazuri de obţinere frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, de către cetățeni ai Israelului.

În prezent, persoanele se afla în arest preventiv, iar dacă vor fi găsiți vinovați învinuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 5 la 7 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu