Trei bărbați și-au unit destinele. Aceștia pot adopta copii

Columbia este țara unde căsătoria între persoanele de același sex este autorizată din 2016. Astfel, la începutul lunii iunie a recunoscut în mod oficial o familie alcătuită din trei bărbați, informează digi24.ro.

„Ne-am dorit să oficializăm familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie", a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni. „Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia", a mai adăgat el.

Prada, de profesie actor, și cei doi parteneri ai săi au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de „trieja".

Acest mariaj în trei are în componența sa, alături de Prada, un profesor de educație fizică și un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniștii primei căsătorii gay publice din Columbia.

Deși acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima „care a fost legalizată", a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociația LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și intersexuali) . „Este o recunoaștere a faptului că există și alte tipuri de familii", a explicat el.

Potrivit M. Rincon, încadrarea în acest regim patrimonial are implicații „100% legale" pentru cei trei bărbați, în condițiile în care, în caz de separare sau de deces, aceștia își pot împărți bunurile sau au acces la o pensie.

În Columbia cuplurile gay au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceștia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu